Skip to main content

logga 6 1

Teamets Klubbmästare 2023

Klubbmästare 20230311

Teamets Klubbmästerskap nu avgjort, segrare med vandringspriser och "grönsaker" ses ovan.
Tävlingskommittén lyckades även detta år ordna ett mycket väl fungerande mästerskap som spelades enligt väl beprövat koncept där deltagarnas skicklighet, uthållighet och mentala styrka sattes på prov.
Årets mästerskap följde många tidigare års mönster där grundspelets segrare, i år Daniel Olin med 1306 sedan inte lyckades ta det hela vägen i mål. En ny dimension tillkommer i efterföljande finalkaruseller där det är upp till bevis i varje serie, där annat spelsätt Am. och den mentala styrkan är faktorer som spelar in då många ögon följer spelet, misstag blir smärtsamt kostsamma. Mats Wellermark som med högsta sista serie i karusellspelet fick välja banpar för finalserien fick nog många åskådare att se fundersamma ut över hans val, det fanns dock en taktisk tanke bakom som visade sig vara riktig och ledde till en ganska komfortabel seger.
I finalspelet var det Damklassen som bjöd mest spänning och dramtik in i slutrutorna innan Maria Lord Johansson stod som vinnare med endast 2 käglors marginal.
Juniorklassens finalserie kunde Lucas Thimberg spela hem med  finalspelet största vinstmarginal då han presterade sin högsta serieslagning för dagen 193 när det verkligen gällde. Det kan konstateras att träning ger färdighet, Lucas har varit synlig i hallen och tränat extra under senare tid och det gav som synes resultat.
Även en hcp-tävling avgjordes under de inledande sex seierna i grunspelet som brukligt, Daniel Olin toppade denna med 1378 och gick således inte hem lottlös denna dag, det var dock med ganska liten marginal före Mats Wellermark på andra plats med 1372, trea blev Alf Wennberg med 1354.
Samtliga resultat kan ses i här länkat dokument, Resultat Teamets KM 2023-03-11.
Ett lotteri som sålde slut under sedvanligt mingel innan spel där överskottet gick till klubbkassan.
Myten Legenden Sören Fransson sågs tillskansa sig anvisat antal lotter då han som hastigast besökte hallen för att önska alla lycka till med spelet innan det startade då han tyvärr inte själv kunde delta p g a ryggbesvär, det skulle senare visa sig vara en god investering då det efter viss efterforskning visade sig att lott med högvinst fanns i hans ägo, Grattis och krya på dig, Teamet behöver dig på banorna.
Stort Grattis till de nu regerande Klubbmästarna och ett även ett Stort Tack till Tävlings & Festkommittén och Bowlingmagasinet för ett helt igenom mycket lyckat arrangemang.
Dagen avslutades sedan på Ristorante D8 med god mat och dryck för de nära trettio som anmält intresse för detta, viss sedvanlig analysering av eftermiddagens spel kunde höras vid borden medan mat och dryck spisades innan vi skiljdes åt denna kväll.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .