Skip to main content

logga 6 1

Bäst när det gäller

Teamet 20230326

Ovan Teamets A -lag som rullade klot på hemmabanorna under sen söndag eftermiddag där många i Teamet presterade toppslagningar när BK Full House F1 nedkämpades med 13-7 via Teamets högsta slagning detta spelår så här långt, 6878-6304  serieresultaten 1724, 1809, 1587 och slutligen 1758 gav detta.
Det var något av en måste-match mot laget närmast i tabellen för att inte åka ned under kvalstrecket, detta verkade trigga Teamets spelare på ett bra sätt överlag denna dag. Vinst med 3-2 i första serien kändes bra när man satt framför skärmen med hög puls, efter andra seriens vinst med 4-1 sjönk pulsen något!
Måtståndarlaget gav dock inte upp utan kontrade med 2-3 i tredje serien och nu var det återigen lite nerv på åskådarplats trots ledning 9-6 inför avgörandet. Likande siffror har gått Teamet ur händerna tidigare, lyckligtvis öppnade två av Teamets banpar riktigt bra i sista serien, varav på det ena hade gästerna riktigt tungt detta skapade kanske lite extra självförtroende i laget för sedan bara rullade det på, seriens avslutande rutor kändes ganska komfortabla.
Per-Erik Ahlström glänste med 997 men han var inte ensam om att spela toppbowling, Jonatan Danielsson var inte långt efter med sina 989 Daniel Ohlin och Simon Johansson tillhörde också kvartetten över niohundra med 946 respektive 914. Resterande spelare fann man under 800 -strecket.
Kommande helg väntar bortaspel i Sveriges sydligaste ända, Ystad och Trelleborg.
F1 -laget fick inget omnämnade under veckan trots att en uppskjuten match spelades på hemmabanorna under måndagskvällen när Södra BK F var på besök.
Tyckte att klubbmästarna skulle få glänsa på hemsidans översta plats minst en vecka i alla fall :)
Men äras de som äras bör, det blev en komfortabel seger med 19-1, 5920-5312 där Daniel Olin och Jan Ingvarsson toppade individuellt med 792 och 775.
Även F2 -laget mötte Södra BK F denna måndagskväll i en match som blev betydligt jämnare och med en mycket spännande avslutning, kunde blivit både oavgjort om kägelfallet varit gynnsamt eller till och med vinst om spärrspelet bara varit något lite bättre! Som kan tydas av ovan blev det en knapp förlust med 9-10, 5289-5490.
F1 -laget var under gångna lördagen på turne i Jönköping denna gångna lördag för dubbelmatch i City-hallen. Först ut att möta var Goif Fram, i en match som fördes av Teamet i stort sett helt igenom, andra serien ett undantag som hemmalaget vann med 3-2, övriga serier i Teamets favör med 1-4 i samtliga till slutresultatet 6-14, 5346-5657.
Individuellt toppade Sören Carlsson och Emma Johansson med 788 respektive 742.
Ingen rast ingen vila, direkt efter äntrade IK Cyrus/JBK och tyvärr var inte Teamets spelare på tårna i de inledande två serierna som hemmalaget vann med 4-1, 4-1, uppförbacken är sedan brant!
Teamet kontrade med 1-4 och reducerade något i tredje serien men sedan var det hemmalaget som hade mest energi och GO i sista serien som de vann med 3-2 till slutresultatet 12-8, 6006-5868. Vi hälsade dem välkomna till Värnamo efter att Påsk firats klart, vi får då försöka spela bättre och förhoppningsvis revanschera oss då.
Individuellt i topp Sören Carlsson 813, Barsamo Calan 787 och Erik Ingvarsson 763.
F2 -laget hade en på förhand känd lång lördag framför sig med tuffa matcher när de lördag morgon först styrde resan mot Gislaved för spel mot Gislaveds BK som det skulle visa sig ställt bästa möjliga lag på banorna. Det blev som kanske förväntat en total överkörning av laget som ligger på tabellens andraplats, endast ett tröstpoäng förärades Teamet i matchens tredje serie där Patrik Emanulesson och Mikael Nilsson drog det längsta strået och vann med ynka två käglor till godo, således förlust med 19-1, 6379-4884 inte mycket till spänning för publiken på plats!
Patrik Emanuelsson individuellt i Teamets topp med blygsamma 690.
Vidare resa till Skillingaryd för möte med ännu ett lag i tabellens övre skikt Skillingaryds IS och spel i fyrbanshall, även där blev det en ordentlig överhalning via 5-0, 5-10, 4-1 och slutligen 4-1 till slutresultatet 18-2, 5693-4943. Ingen rolig dag men så är det tyvärr ibland, inte länge sedan F1 -laget fick samma beska medicin med två förluster fast då i omvänd ordning den lördagen! Bara att bryta ihop och komma igen.
Individuellt Michael Johansson i Teamets topp med 702.
Kommande helg hemmamatcher för F1 och F2 -lagen mot gästande Bogesunds BK.
Lycka till samtliga lag kommande helg som är seriens näst sista omgång där låsning av spelare träder in som troligtvis ger UK huvudbry, gäller att tänka på eventuellt framtida kvalspel också. Förhoppningsvis bara ett positivt kval för F1 -laget men som bekant är inget avgjort förrän sista serieomgången är spelad. Vi får hålla tummarna för att A -laget håller sig kvar i neutral zon, kval är som bekant kval och i ett negativt kval för deras del i tre steg där det finns flera andra lag som vill hänga kvar samt hungriga lag som vill upp är inte bara till att ställa ut skorna på ansatserna. Lika bra att avgöra på egen hand, rulla så det ryker, vi vet ju efter helgens spel att det finns kapasitet!

 

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .