Skip to main content

logga 6 1

Vad var det jag sa ...

Nu är det tack och lov turbo-hastighet på vår hemsida igen, vår eminenta webmaster har till slut hittat boven i dramat som hällt sirap i vårt system, var kopplingen vi har till Swebowl - Småland/Blekinges nya hemsidor som är under uppbyggnad/utveckling där en del förändringar haft inverkan, justeringar nu gjorda som löst problemen.
Nu en förklaring för oinvigda som inte var närvarande vid vårt klubbmöte som för övrigt hade bottennotering i besökarantal, endast 24 närvarande medlemmar mot vid de senaste åren möten varit 30-40.
Ordbajsaren här uttalade vid mötet att han hade goda föraningar inför gångna helgens A-lagsmatcher vilka besannades när kontrakt för fortsatt spel i div 1 kommande spelår säkrades.
Lördagens resa gick till Sveriges sydligaste delar för spel mot Team Ystad BK, för motståndarna var det en ödesmatch, vinna eller tvingas spela negativt kvalspel, kanske var det detta faktum som gjorde att de för dagen var något anspända och därför inte presterade riktigt på samma spelnivå som vid deras senaste matcher under våren. Det blev tre inledande serier som var ganska jämna men där hemmalaget drog det längsta strået till ställningen 9-6 inför avgörande serien. För oss som följde matchen på distans kändes det lite uppgivet om man skall vara ärlig. Teamets spelare på banorna hade inte givit upp hoppet och enligt hörsägen med ett sällan skådat GO i laget anförda av matchens (reserv) Coach med stort C, Alf Wennberg, uppskattad av lagkamraterna rullades det klot ända in i kaklet i dess rätta bemärkelse när bragden var ett faktum där det inte var avgjort förrän sista rutan var spelad och matchen då vänts till seger 9-10, 6313-6324 efter tre banparsvinster ett oavgjort banpar samt totalen.
Inte utan att man så här i efterhand kan tycka lite synd om hemmalaget som stod där med Svarte Petter efter att kanske redan räknat hem segern!
Undertecknad kontaktade några av hjältarna på deras resa till andra matchen och bad om ett foto på bragd-laget så att de skulle få glänsa här men om det var rådande eufori eller begynnande ålder med visst minnesbortfall för vissa så fastnade tyvärr inga spelare på bild!
Kära läsare ni får skrolla ned till föregående match-krönika och tänka bort ett skägg Sören Franssons, tänk i stället in ett yngre skägg Jesper Karlssons, tänk vidare bort vår stjärnspelare från Kronoberg Jonatan Danielsson och in med en lång ståtlig (reserv) Coach Alf Wennberg så har ni det vinnande Teamet, undrar om inte de som hade förhinder denna dag gärna velat vara med på banorna denna match med facit i hand?
Teamets vägvisare på banorna Per-Erik Alhström med sina 917 var säkerligen en sporre bidragande till dagens gedigna laginsats.
Resan gick sedan vidare till Trelleborg och match mot BK Borgen, här blev det en ordentlig lektion i bowlingens ädla konst, vi får nog kalla Teamet statister i denna match när hemmalaget rullade in strike efter strike till storseger med 17-3, 7137-5877 men vad gjorde väl det en dag som denna :)
Individuellt toppade Daniel Olin med blygsamma 828 mot att hemmalagets sex spelare med resultat mellan 996 och 905, Daniel var dock enligt hörsägen ensam om prestationen att spärra uppställingen 7 / 10 i matchen vilket inte är vanlig att man klarar av.
F1-laget spelade på hemmabanor mot gästande Bogesunds BK, ingen match som går till historien för sitt skönspel, ganska mediokra slagningar överlag förutom av Emma Johansson och Barsamo Calan som med sina 793 respektive 788 får klart godkänt. Spelet räckte dock till för en komfortabel seger som gundlades via resultatet 9-1 efter de inledande två serierna, slutresultatet skrevs till15-5, 5791-5175.
F2-laget fick sedan äntra banorna för att även de möta Bogesunds spelare, även i denna match var det Teamet som förde spelet till samma fina slutresultat 15-5, men med en mycket jämn slagning 5381-5333 mycket starkt jobbat denna dag av Teamets spelare att vinna många mycket jämna banparsvinster.
En duo bestående av Per-Olof Johansson och patrik Emanuelsson toppade individuellt med 785 repektive 761.
Nu har F1-laget chansen till kvalspel för uppflyttning för spel i div. 2 i egna händer, vinst i den sista seriematchen på hemmabanor mot IK Cyrus/JBK kommer vara avgörande om det är Teamet eller de somfår spela kvalmatch. Det ligger nu i UK:s och sedan mönstrat lags händer hur framtiden kommer se ut, genom att A-laget nu säkrat sitt kontrakt finns spelare tillgängliga som kanske inte funnits annars!
Glad Påsk tillönskas alla klubbkamrater, sedan ses vi på tisdag kväll på den sista abonnemangsträningen med uppladdning inför lördagens sista seriematcher vilka samtliga spelas i hemmahallen.
A-laget möter kl. 10:00 BK Allön, F2-laget spelar kl. 12:00 mot IK Cyrus/JBK, direkt efter deras match tar F1-laget kl 13:40 över stafettpinnen och matchar samma lag.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .